Agenda

Deze week

di

Schansinfo 7

do

Kerstviering

vr

Alle kinderen ‘s middags vrij!

Volgende week

ma

Kerstvakantie

di

Kerstvakantie

wo

Kerstvakantie

do

Kerstvakantie

vr

Kerstvakantie

Onderdeel van

Nieuws - Waterproject bij de knabbelkonijnen

Project WATER bij de Knabbelkonijnen

We hebben drie weken met veel plezier gewerkt, gespeeld en geleerd over water en hoe je daar goed, zuinig, mee om moet gaan.

Van Pompom kregen we steeds opdrachten en vragen.

Wat is slim douchen? En snel handen wassen? Welke knop gebruik je bij de wc…En moet je haar elke dag worden gewassen…We hebben uitgezocht hoeveel water je eigenlijk weggooit als je de kraan openlaat bij het tandenpoetsen, we hebben waterleidingen bekeken, zelf heel vies troebel water gefilterd tot helder water, de kringloop van het water en de weg tot drinkwater op het bord behandeld.

We hebben gekleurd water gemaakt met b. suiker, verf, saus, stroop, olie, mayonaise..

De watertafel stond in de klas, er was een bak voor drijven en zinken, de poppenkleren werden buiten gewassen en opgehangen, we moetsen raden hoeveel bekers er pasten in een maatbeker van een liter, de poppen werden gewassen, we maakten bijzonder water met gekleurd papier, in de blokkenhoek ontwierpen we zwembaden en baden voor Pompom, we tekenden onszelf onder de douche en maakten schrijfwerkjes met speciaal gekleurd water eroverheen, we leerden over zout en zoet water, dat Nederland heel knap is in water schoonmaken en tegenhouden. Onze letter van de week, de W, schreven we in scheerschuim.    

Natuurlijk deden we ook waterspelletjes buiten met en zonder ouders!

Het was een nat maar heel fijn en leerzaam project. We roken wel allemaal steeds heel lekker naar doucheschuim, wasmiddel…

 

Geplaatst op: 29 Juni 2018

terug