Agenda

Deze week
Volgende week

di

Schansinfo 16

wo

Studiedag: alle leerlingen vrij

do

Hemelvaartsvakantie

Hemelvaartsdag

vr

Hemelvaartsvakantie

Onderdeel van

Nieuws - Project DINO’S bij de Knabbelkonijnen

Dit is een thema dat de kinderen zelf hebben gekozen.

Gewapende met heel veel dino’s, groot en klein, en boeken en veel plaatjes en stickers kwamen ze maandags op school.

Wat hebben we samen veel geleerd over deze grote monsters. We weten nu dat er planteneters, vleeseters, visdino’s, eierrovers en vliegende dino’s waren.

En dat ze uitgestorven zijn. Leven ze nu nog? Nee, ze zijn uitgestorven. Ja dat weet ik, maar zijn dino’s er nog?

Ook met duplo, knex. Lego, klei en kraaltjes en blokken mocht het alleen maar om dino’s gaan en dat gebeurde ook.Tot de jongsten aan toe werd er ook met boek erbij serieus gewerkt aan brachiosaurussen, de tyrex, de driehoorn, en andere mooie namen.

We hebben filmpjes bekeken en de skelet van de Tyrex in Leiden bestudeerd. We weten dat de meteoriet en de rook erna waarschijnlijk voor hun einde heeft gezorgd. Maar groep 2 wist ook direct zelf dat de vliegende en zwemmende dino’s dit wel konden overleven. En zo hebben wij weer antwoord op de vogels, de krokodillen en andere watermonsters. We hebben skeletten geverfd en groep 2 heeft een fossiel gemaakt met dino pootafdrukken en een skelet erin.

Ook bekeken we een film over Mama kwijt, maar dan van een baby tyrex die op zoek ging naar zijn moeder. Dat was een griezelige film, maar dat is ook wel heel gezellig om samen in het donker te bekijken. (en nog een keer, en nog een keer..)

 

Geplaatst op: 29 Juni 2018

terug