Agenda

Deze week
Volgende week

di

Schansinfo 16

wo

Studiedag: alle leerlingen vrij

do

Hemelvaartsvakantie

Hemelvaartsdag

vr

Hemelvaartsvakantie

Onderdeel van

Nieuws - Officiƫle opening van de Energy Floor

Op het schoolplein van SWS De Schans is vrijdag een energie-opwekkende speelvloer - Floor Gamer - officieel geopend. Dat gebeurde door kinderen van de kinderopvang, sportvereniging Een, de jeugdsoos en de leerlingenraad van de school. Leerlingen van groep acht voerden een speciaal dansje op bij de opening die werd bijgewoond door leerlingen van de school, ouders, vertegenwoordigers van de Boeren Business Club en buurtgenoten.

Dorpshuis De Schans heeft in samenwerking met SWS De Schans dit bijzondere en innovatieve idee tot uitvoering kunnen brengen mede dankzij een bijdrage van de Boeren Businessclub Norg e.o. (BBN). Volgens  Anne Doornbos van Dorpshuis De Schans is het schoolplein één van de eerste locaties in Nederland waar deze vloer in gebruik wordt genomen. "Deze Energy-Floor (ofwel 'The Gamer') laat iedereen actief leren en bewegen en levert daarnaast via de ingebouwde zonnepanelen ook duurzame energie voor de MFA."

De Boeren Business Club is een aantal jaren geleden opgezet door een groep enthousiaste en ondernemende agrariërs uit de regio Norg. Het doel van deze club is om het imago van de sector te verbeteren door regionale initiatieven te stimuleren en meer bewustwording te creëren over waar ons voedsel vandaan komt. SWS De Schans koppelt daarom ook een agrarisch lesprogramma voor alle schoolkinderen aan de komst van deze duurzame speelvloer. Dat lesprogramma is voor een periode van vijf jaar en krijgt naast theorie ook een praktische invulling op een stuk landbouwgrond in de nabijheid van de school.

The Gamer zal onze kinderen en andere dorpsgenoten nóg meer stimuleren om te bewegen en levert daarnaast ook nog eens een bijdrage aan de duurzaamheid van onze MFA De Schans. "Gezond eten, gezond bewegen en gezond leven. Mede dankzij de agrarische sector", zo stelde Albert van Burghsteden, voorzitter van de Boeren Business Club. "De Boeren Business Club is al zo'n vijf jaar actief en wil de agrarische sector wat meer in de spotlights plaatsen. Boeren leveren immers iets waar je minimaal drie keer per dag mee te maken krijgt. Dus zijn boeren belangrijk. Je blijft er gezond bij, als je met mate eet, en daarnaast ook blijft bewegen. Kinderen en hun ouders zijn een ideale doelgroep om dat motto gestalte te geven. Via het lesprogramma leren kinderen hoe het groeiproces verloopt. Dat je bijvoorbeeld niet in de herfst iets gaat planten, maar in het voorjaar."

 

Geplaatst op: 29 Juni 2018

terug