Agenda

Deze week
Volgende week

Onderdeel van

Nieuws - Vogelproject

Op vrijdag 25 januari gaan alle groepen van De Schans meedoen met de vogeltelling en zelfgemaakte vogelvoertaarten verkopen. Wethouder Henk Kosters gaat om 10.30 uur de start hiervan bijwonen.

Ondernemend leren

De komende periode gaan de kinderen ondernemend leren. Bij ondernemend leren worden vaardigheden versterkt, zoals het omzetten van ideeën in daden, initiatief nemen, creativiteit en communiceren. De kinderen hebben een klein budget gekregen om te ondernemen. Het thema dat gekozen is, past goed bij deze tijd, namelijk vogels in de winter. Kinderen leren over vogels in de klas en maken ondertussen originele creaties om de vogels te voeren, zoals vetbollen in de vorm van cupcakes en taarten, pindakettingen etc.

Om tot succes te komen, moeten kinderen eerst nadenken wat hiervoor nodig is. Leerlingen gaan per groep, zelfstandig en in groepjes aan de slag om een plan van aanpak op te stellen. De volgende vragen komen hierbij aan de orde: Wat kopen we, wat maken we, hoe verpakken we het, hoe maken we reclame, wie beheert de kas etc. De leerkrachten hebben hierbij een coachende rol. Zij doen zelf een stapje terug en stimuleren leerlingen om samen te werken en risico’s te nemen. Zo zijn er al leerlingen bij winkels geweest voor verpakkingsmaterialen zoals zakken en taartdozen en is het eerste vogelzaad, vet en pinda’s reeds gekocht.

Verkoop

Er staat al een kraam in de school waarop de zelfgemaakte vogelvoertaarten een mooi plekje kunnen krijgen. Er is contact gezocht met de pers en er zijn posters gemaakt om op te hangen. Nu maar hopen op veel mensen die de vogelvoerproducten kopen, zodat het een succes wordt. Wethouder Henk Kosters mag als eerste iets moois kopen voor de vogels in zijn tuin bij de kraam in de school.

 

Geplaatst op: 23 Januari 2019

terug